Annons
Nyheter

Lite dåliga vibbar för Öster

Jag har låga förväntningar. Jag hoppas därför på en förlust med 0–3.
Nyheter • Publicerad 23 oktober 2010

Inför fotbollssäsongen hade jag förhoppningar. Inte särskilt höga, men ändå. En sjundeplats. Eller åttonde. Bara säker mark under fötterna, en och annan oväntad seger. Jag skriver naturligtvis om Öster. De exakta förutsättningarna kan du läsa mer om på sportsidorna, men i korthet: Öster har råd att förlora med 0–3 i bortamötet med Trollhättan – då väntar ett ovisst kval – men 0–4 innebär automatisk nedflyttning.

En nedflyttning och jag får överväga att bli medgångssupporter till något annat lag. För ärligt talat: Hur mycket Barcelona känns det att möta Lunds BK på bortaplan? Gränsande till noll.

Annons

Med risk för att verka tjatig: Jag tror verkligen att Växjö behöver en ny fotbollsarena. Om det ska bli något EM 2013 är det ju ett måste – och om Växjö vill ha ett konkurrenskraftigt fotbollslag krävs en mötesplats som inte känns östeuropeiskt öde.

Men med ett Öster i division 1 södra nästa säsong, tillsammans med nämnda Lund och bland andra Norrby IF och Limhamn/Bunkeflo, räcker ju nästan en hemsnickrad träläktare för att ta emot gästande supportrar.

Så jag kräver inte mycket. Bara den där fasta marken. Och ärligt talat ska Öster klara att i n t e förlora med 0–3. Men de två faktumen att tränaren är i USA på bröllop och ordföranden i Italien på semester ger mig lite dåliga vibbar.

Men men. Som luttrad supporter också till brittiska Blackpool har jag väl fått mina glädjestunder för det här året. Eller decenniet. För jag kunde inte ens hoppas att Blackpool till den här säsongen skulle gå upp i engelska Premier League – och väl där vinna mot storheter som Liverpool och Newcastle.

För inte kan det väl gå bra för två av mina lag samtidigt?

???

För er som läser vår sportchef Dan Magnusson är det uppenbart att han håller på Newcastle. Och han tippade också inför säsongen mitt Blackpool som sist i Premier League. Det var därför en bra dag här på redaktionen när Blackpool i september besegrade Newcastle med 2–0 genom mål av Charlie Adam och DJ Campbell. Första segern mot Skatorna på 30 år??

Magnus Karlsson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons