Annons
Nyheter

Lokala tv-nyheter värda att vänta på

Det här blir ännu en spalt om vår TV-satsning Nära.
Nyheter • Publicerad 20 augusti 2014
Foto: 

I måndags var det som du vet premiär, då med ett enligt våra planer ovanligt långt program. Vi ägnade drygt tio minuter mestadels åt Smålandspostens lokala opinionsundersökning, som Sentio Research gjort åt oss.

Du som läsare har rimligen inte missat undersökningen – men har du ännu inte kollat på Nära är det mer än dags att gå in på smp.se.

Annons

Våra nya medarbetare är proffsiga och kunniga, de backas dessutom upp av en stor redaktion journalister varav de allra flesta antingen redan kan eller vill lära sig göra tv.

???

Vi utlovade ett premiäravsnitt vid klockan 17.00 i måndags. De som väntade fick dock vänta lite längre.

För det är alltid något som snett??

Då vi inte ville riskera att vårt första program gick snett i direktsändning valde vi att spela in det några minuter innan klockan 17.00 för att efter inspelningen direkt lägga ut det på nätet. En säkerhetsmarginal om ljudet skulle sluta fungera eller ett inslag inte gick i?gång som det skulle.

En minut i fem var allt klart, vi var nöjda och skulle trycka på publicera-knappen. Det är då som vår webbserver bestämmer sig för att tvärstanna.

Smålandspostens, och några av våra systertidningars, webbar slutade därmed att fungera, inget­ gick att lägga ut – inget gick att ta bort.

Klart att pulsen gick upp för alla inblandade då??

Som tur var hittade vår fotograf Lars-Göran Rydqvist en bakväg och 15 minuter för sent låg den första sändningen ute.

???

Annons

Du missar väl inte att vår valhusvagn rullar vidare – i går besökte vi Åseda och sände en debatt mellan Centern och Landsbygdspartiet. Du kan titta på den sändningen också på smp.se.

Glöm inte höra av dig till oss om du har tips och idéer om vad vi ska utreda när vi besöker din kommun.

Magnus Karlsson är chefredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Magnus Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons