Annons
Nyheter

Nya tag

Måndag. Ny vecka. Nya tag. En av måndagens uppgifter blir att gå igenom mina anteckningsblock från de senaste veckorna. Jag letar efter markeringar som "ring igen", "ingen där" och "tillbaka på måndag". De här orden står vid nyhetstips och uppslag som vi inte kunnat kontrollera eller skriva om för att personer som vi är beroende av för fakta eller kommenterar har semester. Kanske är någon av dem tillbaka idag. Det är skönt att kunna bocka av eller stryka i anteckningsblocket.
Nyheter • Publicerad 30 juli 2012

Snart är det bara två år tills det är dags att gå till valurnorna igen för att välja vilka som ska styra i kommun, landsting och riksdag. Vad vill du att vi ska titta närmare på så här halvvägs in i mandatperioden? Hör av er!

I torsdags var det sommarens lugnaste dag. Knappt ett pling i mejlkorgen under hela dagen. Det vackra vädret spelar nog in.

Annons

Skicka in tips till oss. Ni har hört det förut, jag vet. Ni har hört det från mig också, fastän att jag bara arbetat på Smålandsposten i en knapp månad. Och ni kommer att få höra det igen.. Inte för att ni är dåliga på att höra av er, tvärt om. Ni ringer, mejlar, skickar vanlig post och några av er tar er till och med tid och kommer in och pratar med mig här på Smålandsposten, det går också bra. Ni tipsar om evenemang, om intressanta personer som ni tycker vi borde träffa och så om de hårdare nyheterna, där ni tycker att något är fel eller borde granskas. Fortsätt med det. Vi bevakar inte och skriver inte om allt som vi får tips om men om vi inte ens vet om det kan vi inte ens göra valet.

Jens Pehrson är nyhetschef på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons