Annons
Nyheter

Om lusten till läsning och ljusare morgnar

I tisdags hade jag det stora nöjet att få hälsa publiken välkommen till Bokens dag i Växjö. Ärligt talat så var fenomenet med bokdagar okänt för mig ända till jag återvände till Växjö för fem år sedan.
Nyheter • Publicerad 30 oktober 2010

I tisdags hade jag det stora nöjet att få hälsa publiken välkommen till Bokens dag i Växjö. Ärligt talat så var fenomenet med bokdagar okänt för mig ända till jag återvände till Växjö för fem år sedan. Nu har jag dock lärt mig att snart sagt varenda stad med självaktning har en egen hyllning till litteratur och läsande.

Och vilken hyllning det var. Ett i praktiken fullsatt Konserthus – nästan 800 personer – fick lyssna när bland andra Johan Hakelius och Louise Boije af Gennäs berättade om sina senaste böcker.

Annons

Jag tycker det är fantastiskt, det skrivna ordet lockar 800 personer. Hur många komiker eller musiker lyckas med den bedriften när de besöker Konserthuset?

Årets Bokens dag var den 32:a i ordningen och med en uppslutning som i år är det alldeles självklart att vi är med och arrangerar även nästa år.

Från Bokens dag premiärvimlade också vår nya mingelreporter Sven Elofsson. Någon som kände igen passningen i Svens inledning:

Har ni någon gång varit på Bokens dag i konserthuset?

Jag undrar nu om även frasen Lika gott som trevligt återkommer?

Natten mot söndag är det dags för årets mest meningslösa påfund: Vintertid.

Och på måndag är jag övertygad om att någon på jobbet har glömt bort att ställa om klockan och lullar in på redaktionen en timme för tidigt. Det kan till och med vara jag.

Resultatet av detta är precis som i fjol att eftermiddagarna blir sjukt mycket mörkare – den tänkta vinsten är att det i?stället blir lite ljusare när de flesta av oss är på jobbet.

Dessutom blir det ett litet helsike att få barnen att ta sovmorgon på söndag. Suck.

Magnus Karlsson är chefredaktör och samtalar här med läsare.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons