Annons
Nyheter

Orolig för klimatet?

Nyheter • Publicerad 21 december 2010

I dag skriver några personer från Sveriges så kallade klimatkommuner, bland andra Växjö kommun, en debattartikel om hur alla måste agera så att områden blir fossilfria. Detta för att få ner koldioxidutsläppen som påverkar klimatet.

Och hur ligger det till med klimatdebatten? Meteorologen Pär Holmgren har varit en av dem som föreläst mycket om klimathotet och hur temperaturen kommer att öka mer och mer. Han har blivit kritiserad från flera håll och just nu kan man kanske förstå den skepsis som finns bland kritikerna? ...

Annons

Och det är väl så i många frågor, det är svårt att tro på något innan man visuellt kan se det. Och ännu svårare är det att få folk att aktivt arbeta mot ett hot som man inte tror finns.

Så hur ligger det till egentligen med klimathotet? Holmgren fortsätter via sin blogg att varna för klimatförändringarna: Men våra två senaste vintrar till trots. Globalt är trenden tydlig. Det blir långsamt varmare på jorden. Årets november blev globalt den varmaste novembermånaden som uppmätts, och allting pekar på att 2010 blir det varmaste året i statistiken. De av oss som vill ha vita jular får passa på och njuta i år! skriver han i sitt senaste inlägg.

Till de som är kritiska till experternas prognos kan man fråga: Varför skulle man varna om något som inte finns? Vem skulle vinna på det?

Till de som är övertygade om att klimatet är hotat och att det visar sig genom global uppvärmning kan man fråga: Varför ser vi inget av det utan bara snö och kyla?

Så vad tycker och tror du? Är klimathotet överdrivet? Och gör du något aktivt val för klimatets skull? Hör av dig till lobbyn.

Moderator · lobbyn

Webbkommentarer från:www.smp.se

Signaturen UnTopic diskuterar data- och tv-spelsvåld på smp.se/lobbyn:

Min son har ett ganska våldsamt spel. Vi pratar ibland om det faktum att övervåldet i spelet skulle vara fullkomligt orimligt i verkligheten. Ingen skulle överleva så mycket stryk. Han vet om det och kan resonera om det, han säger att han vet att det är ett spel och att det är skillnad på verkligheten och tv-spel. Han själv slåss aldrig, är snäll och omtänksam, så jag tror inte att hans tv-spel kommer att göra honom till psykopat.

Elisabeth

Annons

Anderberg är

debattredaktör

och samtalar här med läsare.

Elisabeth Anderberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons