Annons
Nyheter

Ovädret en pärs för tidningsbärarna

I dessa dagar, då den prenumererade papperstidningens framtid ofta ifrågasätts på felaktiga grunder, kommer en positiv nyhet från USA.
Anrika magasinet Newsweek kom i slutet av 2012 ut med sitt sista nummer. I alla fall vad man trodde.
Nyheter • Publicerad 7 december 2013

Nya ägaren IBT Media, ett New York-företag, lanserar nu planen att återuppta papperstidningen: Lite enklare producerat men med fortsatt fokus på egna nyheter. Det berättar Jim Impoco, som är chefredaktör för magasinet.

Tidningen kommer att bli möjlig att prenumerera på men när första numret dyker upp verkar ännu inte vara bestämt.

Annons

Jag lovar att köpa ett exemplar.

***

För Smålandspostens tidningsbärare var gårdagen en riktig pärs. Orsaken stavas så klart stormen Sven.

Vi fick under gårdagen höra många historier om hur snön hindrat deras arbete. Kollegan från annonsavdelningen fick till exempel avbryta färden till jobbet och istället hjälpa till att skotta fram en tapper utdelare på Norr – denne hade helt enkelt fastnat med sin vagn i en driva så illa att det inte gick att komma loss. Om du undrar varför du på Norr kanske fick vänta längre än vanligt på tidningen.

I de allra flesta fallen fungerade utbärningen fläckfritt, det är värt att understryka, men så klart hoppas vi på förståelse hos de som ändå drabbats.

***

I samtal till vårt kundcenter och ibland också till mig uttrycks förvåning över att tidningen ännu inte dykt upp eftersom gatan utanför kunden är välskottad.

Tänk då på att det inte innebär att alla vägar som leder fram till just den snöfria också är farbara. Ofta åker våra tidningsbärare på riktiga småvägar för att nå alla postlådor. Och dessa ligger inte högst på listan när snöröjningen drar igång.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons