Annons
Nyheter

Rivstart inför valet

Visst kan man ibland tycka att opinionsmätningarna duggar alltför tätt. Knappt har resultatet från den ena hunnit analyseras och diskuteras innan nästa publiceras.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2014

Och med det supervalår som är i år lär vi verkligen bli översköljda med mätningar och staplar och tabeller och tendenser de 27 dagar som nu återstår innan den tredje söndagen i september och stora valdagen.

Vi på Smålandsposten drar nu igång vår valbevakning på allvar. I fredags bjöd vi på valfläsk utanför vår ambulerande valstuga, som vår chefredaktör Magnus Karlsson skrev om på den här platsen i lördags, och i dag är det premiär för våra dagliga valsidor som kommer att ge dig all den hjälp du behöver för att kunna bestämma vilket parti som är rätt just för dig.

Annons

Och vi drar i gång med en rivstart, och det med just en opinionsmätning, som klart och tydligt visar att vore det kommunval i Växjö i dag, då skulle regimskiftet vara ett faktum.

Johan Persson och vår Inblicksredaktion ansvarar för valsidorna i tidningen hela vägen, hör gärna av dig och berätta vilka frågor som är viktigast för dig att belysa.

I lördags var det dags för Ironman i Kalmar. 3,8 km simning, 18 mil cykling och 42 km löpning är distanser som imponerar och nästan skrämmer lite. I lördagsbilagan har vi under våren och sommaren följt Ulrika Berglund och Jacob Österberg och deras förberedelser inför kraftprovet. Hur det gick för just dem får du läsa på lördag.

Vår systertidning Barometern storsatsade på tävlingen. I går kom man ut med en specialedition. En hel e-tidning om tävlingen som avgjordes i vattnen och på vägarna runt Kalmar. Hela lördagen kunder man på deras hemsida följa tävlingen med löpande uppdateringar och filmer.

För Smålandspostens del är det i eftermiddag premiär för vår storsatsning med dagliga nyhetssändningar på smp.se Missa inte det!

Kristina Bingström är featurechef på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Kristina Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons