Annons
Nyheter

Roger Nilsson, här får du ditt svar

I lördags var det mycket sportsnack i vår demokratistuga. Det började med att en man, Roger Nilsson, kommer fram och säger att Smålandsposten aldrig skriver om Lakers. Jag tappade hakan, för även om jag inte är sportreporter så upplever jag att läsare kan tycka att det skrivs för mycket om Lakers under hockey-säsongen.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2010

Men Roger sa att om man jämför med hur mycket Smålandsposten skriver om Östers IF så får Lakers ingen plats alls.

En stund senare kom paret Grönlund som också tyckte till i frågan. Växjö är en fotbollsstad så det borde skrivas mer om Östers IF tyckte de. Dessutom så fördelar kommunen pengarna orättvist mellan idrotterna. Och fotbollen är mer jämställd som släpper fram damerna, det gör inte hockeyn menade de.

Annons

Vi hade även Österfantasterna Åke Lundblad och Lennart Johansson som kom och pratade sport på plats.

Men det finns ju fler sporter än hockey och fotboll i kommunen. Ridsport, innebandy, curling och handboll för att ta några exempel. Får dessa sporter lika mycket plats i media och får de samma draghjälp till sina föreningar från kommunen? Hur är det med att träningstider, är vissa sporter eller kanske till och med vissa klubbar priviligerade och alltid får lite bättre tider och platser? Vad har du för erfarenheter av detta?

Föreningsliv är en stor del i många människors liv, är det då en viktig fråga i det kommunala valet hur man sköter den delen från politiskt håll? Hör av dig med din åsikt.

Och förresten Roger, jag kollade snabbt upp i tidningens arkiv i hur många artiklar Östers respektive Lakers stått med i under 2009. Östers stod med i 390 artiklar, Lakers i 851. Jag vet att Lakers spelar fler matcher och därmed naturligt får fler artiklar än Öster. Men att komma och säga att vi aldrig skriver om Lakers, det måste du ändå hålla med om är fel.

Elisabeth Anderberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons