Annons
Nyheter

SD osynliga eller ointresserade i Kronoberg?

Nyheter • Publicerad 26 augusti 2010

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson syns alltmer i media. Han debatterar allt från våldtäkter till RUT-avdrag. Undersökningar lutar åt att de kommer in i riksdagen.

Annat är det i Kronobergs län. Här är de väldigt tysta och osynliga. Varje dag skickar vi frågor till politiker som sitter i Växjö kommunfullmäktige. Det är frågor som personer har ställt via oss i demokratistugan. Frågorna skickas ut till alla partier, givetvis även till SD. Men de har aldrig svarat, inte på en enda fråga. Det finns andra partier som av någon anledning inte svarat på alla frågor, men SD har inte svarat på en enda. De har inte hört av sig med någon förklaring till varför de inte svarar heller.

Före denna valperiod började så diskuterades det om det var rätt eller fel att bjuda in ett invandrarfientligt parti till diskussionerna. För mig var det självklart att de skulle bjudas in. Ni har hört mig säga det förr och jag vill säga det igen, alla har rätt till sin åsikt, det finns ingen som kan säga att din eller min åsikt är fel förrän vi blir motbevisade. Därför blir jag lite förbannad när Sverigedemokraterna är så lata att de inte ens bemödar sig med att svara på de frågor som deras eventuella röstare ställer. Kan de bara invandrarfrågor? Fast det stämmer inte heller, för det är även sådana frågor som ställts. Ska de lokala partierna inom Sverigedemokraterna kunna leva på att moderpartiet når framgångar? Är det inte viktigt att veta vilka som kommer att driva deras frågor lokalt och hur kunniga de är i olika frågor? Det borde väl vara intressant både för väljarna och för Åkesson. Eller vad tycker du?

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons