Annons
Nyheter

Sex i hälsans namn?

Varför är det så dålig debatt inom landstingsfrågorna undrade Göran Hjalmarsson och ställde sin fråga som politikerna ska få svara på vad det lider. Men hälsa och sjukvård blev lite av dagens ämne i demokratistugan under måndagen, på många sätt.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2010

Sex, är det något som behövs för att hälsan ska vara god? Ja, den frågan diskuterades. En man funderade på om det kanske vore bra med legaliserad prostitution av den anledningen. För de som är handikappade på ett sådant sätt att de helt enkelt inte kan ha sex utan hjälp av någon annan. Lite som Hollands exempel där det finns alternativ hemtjänst där sexuella tjänster ingår.

– Eller det kan ju finnas de som är vanskapta i sitt utseende och därför inte får sex, sa en annan när det diskuterades.

Annons

De ville gärna ställa den frågan till politikerna i Växjö, hur de ställer sig till frågan om legalisering av prostitution. Men eftersom de inte ville ställa upp med namn så är inte det en fråga som kommer att skickas ut. Däremot tar vi upp den här, för det var många som blev intresserade av ämnet.

Är sex verkligen så viktig för hälsan, eller överdriver vi frågan. Det finns dem som väljer att avstå sex, har de sämre hälsa för det? Och ska vi legalisera en verksamhet där de som arbetar ofta gör det under hemska förhållanden? Och slutligen, är vi människor verkligen så ytliga så att de som inte ser ut som de flesta andra aldrig får sex?

Hör av dig till lobbyn och diskutera.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons