Annons
Nyheter

Sex länsbor i OS

Almedalen är över för den här gången. Precis som vanligt bjöd partiledarna på en hel del utspel. Mitt mellan valen brydde man inte sig speciellt mycket om allianser och det visade att det faktiskt finns skiljelinjer mellan partierna.
Nyheter • Publicerad 10 juli 2012

Nästa år blir politikerveckan i Visby startskottet på valrörelsen 2014. Räkna med fler gemensamma satsningar från båda sidor då.

Efter Gotland flyttas nu fokus till västkusten och Båstad. Sportsligt finns inte mycket att hoppas på för svensk del när vårt tennisess Robin Söderling är borta. I stället har Sven Elofsson lämnat en rapport om hur näringslivets toppar samlas runt centercourten. Om Almedalen är politikernas stora bokning under sommaren är Båstad de stora börsbolagens. Läs mer på dagens sportsidor.

Annons

På sporten kan ni också se vilka som blev de sista olympierna in i den svenska truppen. I går togs de sista namnen ut och när vi nu kan sammanfatta har Kronobergs län sex idrottare med i truppen. Det är mycket bra jämfört med närliggande län.

SOK, Sveriges olympiska kommitté, har kravet att de som tas ut ska kunna konkurrera om en plats bland de åtta främsta. Personligen tror jag att de lokala deltagarna som är närmast medalj är Gustav Larsson i cykel och Jonas Källman i handboll. Tempospecialisten från Gemla har ett silver från Peking att försvara och handbollsherrarna har en gynnsam lottning och kan växa in i turneringen.

Pär Gerell i bordtennis lär främst kunna konkurrera med det svenska laget. Anton Dahlberg i seglingen kan hoppas på att nå målet med topp åtta och finalplats gäller för Angelica Bengtsson och Carolina Klüft och de är friska och i form till tävlingarna drar i gång.

Smålandsposten kommer förstås att följa förberedelserna och när spelen drar i gång finns sportchef Dan Magnusson på plats där det händer.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons