Annons
Nyheter

Skriv kort och koncist

Det är dags för den andra av våra fyra veckor tillsammans med VALvagnen. Det innebär att det nu är mindre än tre veckor kvar till valdagen.
Nyheter • Publicerad 25 augusti 2014

Här på lobbyn strömmar politikernas artiklar in. Det innebär långa köer för publicering. Någon eller några gånger fram till valet kommer vi troligen lägga till extra sidor, men samtidigt är det nu ännu viktigare att ni som skriver gör det kort och koncist.

Debattartiklar bör aldrig vara över 3 000 tecken långa. Passerar de den gränsen nu i valrörelsen är det möjligt att de inte ens publiceras före valdagen. För svar och repliker har vi tidigare satt en gräns på 2 000 tecken. Den gäller förstås även nu, men chansen att få in sina texter ökar ju färre tecken man behöver för att framföra sin åsikt. Fortsätt att skriva till lobbyn.

Annons

VALvagnen ställer denna vecka in siktet på kommunerna i de västra delarna av länet. På tisdag kommer vi att slå oss ner utanför kommunhuset i Alvesta. Precis som i kommunerna vi besökte förra veckan väntar en direktsänd debatt under eftermiddagen. På onsdag åker vi till torget i Älmhult och även där väntar en debatt. Mer information om det kommer i morgondagens tidning.

VALvagnen åker faktiskt ut på äventyr redan i dag. I eftermiddag vid klockan 14 sänder vi höstens första Bollkoll direkt från Myresjöhus Arena i Växjö. Ett par timmar senare är det avspark i det superviktiga derbyt mellan Öster och Husqvarna. Smålandspostens sportchef Dan Magnusson ger sin syn på Östers tuffa läge i tabellen och det blir också inslag från sista träningen inför ödesmatchen. Ni ser allt på smp.se och där blir det även ett nytt Smålandsposten Nära som nu drar i gång sin andra vecka.

Daniel Rydström är debattredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons