Annons
Nyheter

Snart tändas tusen juleljus

Nyheter • Publicerad 19 december 2011

Snart tändas tusen juleljus i Kronobergs län. Ljusen ger värme och de lyser upp i mörkret, men de skapar också en risk i våra hem. För ungefär ett år sedan dog tre personer i Hok ett par mil norr om Lammhult sedan ett kvarglömt ljus orsakat en brand.

Brandskyddsföreningen i Sverige har en jul- och nyårskampanj för att informera om riskerna med att pynta hemmen med ljus. De lämnar tips få hur man ska göra för att undvika tragiska olyckor. Du ska till exempel ta en extra runda innan du lämnar lägenheten eller huset, undvika att lämna spisen obevakad och använda ljusstakar av keramik eller metall. Det viktigaste tipset är dock att ha en brandvarnare med fungerande batterier.

Annons

En brand där man inte kommer att kunna fastslå orsaken är den i Nöbbele bygdegård för någon månad sedan. Polisen har lagt ner sin utredning. Henrik Svensson var vår reporter på plats vid branden. Han har nu återvänt till Nöbbele för att träffa bygdens invånare. De har beslutat sig för att bygga upp en ny bygdegård.

Nyheten om Nöbbele bygdegård avslutar en händelserik decembervecka i länet. Det är också en av få positiva nyheter. Annars har det handlat om:

? att var tredje anställd får lämna Glasriket.

? att Ingvar Kamprads fru Margaretha Kamprad-Stenert har gått bort.

? att en tioåring har erkänt mordet på en fyraårig pojke i Ljungby.

? att tre personer har försvunnit och troligen drunknat under en fisketur på Åsnen.

Förhoppningsvis bjuder den kommande veckan på mer positiva nyheter. På Smålandsposten planerar vi bland annat för ett extrainsatt SMP-live med julen som stort tema. På onsdag klockan 15 är det dags. I morgon berättar jag mer om vad som händer i programmet.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons