Annons
Nyheter

Ung avdelning går i graven

Från och med nu försvinner en avdelning från Smålandsposten. Vi lägger ner den med blandade känslor.
Nyheter • Publicerad 25 augusti 2010

Det handlar om Ung, som under åren inte bara haft många läsare utan också varit en god plantskola för nya reportrar och fotografer.

Att tidningar behöver också unga läsare är självklart – men det är inte lika självklart att vi måste märka sidor med en vinjett för att få någon att förstå varför de ska läsa.

Annons

Jag tror inte att dina intressen styrs av hur gammal du är. Själv är jag barnsligt förtjust i så vitt skilda saker som keramik från 50-talet och fotboll – vilka sidor passar då för mig? Finns det en vinjett som mina intressen kan samlas under och går den i så fall att kopplas till min ålder?

Klart det inte gör.

Att locka unga läsare handlar, tror jag, om att erbjuda en tidning som faktiskt pratar till unga. Inte bara på särskilda sidor, en gång i veckan, utan varje dag. Utan vinjetter. Precis som vi lockar andra åldrar att läsa artiklar om valet, näringslivet och fritiden.

Lotta Nyblom, som är den senaste i raden Ung-redaktörer, kommer istället att arbeta med att få våra skolungdomar att besöka tidningen. Hon kommer att arbeta med våra studiebesök på halvtid, en förstärkning som gör att vi hoppas att alla skolungdomar i länet en gång ska ha besökt oss på redaktionen. Jag tror att det är ett bättre sätt att få Smålandsposten på kartan hos länets 12–19-åringar.

Men vi kommer att sakna alla fantastiska Ung-medarbetare som livat upp tillvaron på redaktionen.

Magnus Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons