Annons
Nyheter

Växjö Lakers, Tingsryd och Troja i Powerplay

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2012

SMP-lives säsongsfärska hockeymagasin Powerplay handlar inte bara om Växjö Lakers. Förra veckan var Tingsryds Daniel Åhsberg gäst i studion och i går hade vi besök av Mikael Ahlén, lagkapten i Troja/Ljungby.

Vi livesänder varje onsdag klockan 15.30, men kan ni inte titta då är det bara att surfa in på smp.se efteråt för att se en repris av sändningen.

Annons

I kväll ska den 24-årige Trojakaptenen spela en match som är väldigt speciell för honom. Ljungbylaget åker till Stockholm för match mot Djurgården på Hovet. Mikael Ahlén fick stora delar av sin hockeyfostran i klubben innan han vände söderut för spel i Nybro och Troja. I Ljungby har han blivit en otroligt viktig spelare.

Troja är säsongens stora positiva överraskning bland länslagen. Tingsryd har också gjort en klart godkänd säsongsöppning. Däremot har Växjö Lakers haft det tufft, men en viss ljusning har noterats den senaste veckan.

Fortsätt följa hockeyn i Smålandsposten. Även om fotbollsserierna tar semester fortsätter övrig idrott med full fart.

I dag återupptar landets färskaste allsvenska lag träningen igen efter ett par dagars ledigt. Öster är klara för avancemang, men behöver fortfarande någon poäng till för att säkra seriesegern. Närmast väntar Falkenberg borta på söndag och sedan stor avslutningsfest mot Hammarby på Myresjöhus Arena nästa helg.

???

På dagens lobbysida skriver Malin Lauber från Socialdemokraterna om ekonomisk tillväxt och ständigt ökad konsumtion utifrån ett miljöperspektiv.

”Vi kan inte tänka bort klimathotet och inte längre hävda att det är en forskarkonspiration. Det finns en konflikt mellan tillväxt och miljöhänsyn, den kan vi inte förneka”, skriver Malin Lauber.

Tillsammans med sex andra lokala politiker diskuterade hon frågan när Växjös FN-förening ordnade ett så kallat miljömingel i måndags. Växjö kallas Europas grönaste stad, men hur ska man göra för att även i framtiden kunna behålla den titeln?

Vad gör du i din vardag? Hör av dig till lobbyn.

Moderator · lobbyn

Annons

Daniel

Rydström är debattredaktör

på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons