Annons
Nyheter

En fantastisk nostalgisk resa

De har publikrekordet på Tyrolen med 3 666 besökare. Nu kommer Sten & Stanley tillbaka till folkparken.
– Jag har ljuva minnen från det stället, säger sångaren Sten Nilsson.
Nyheter • Publicerad 27 juli 2012
Sten & Stanley spelade på Allsång på Skansen i tisdags. Då bjöd bandet upp till sång med en av deras största hits, Jag vill vara din Margareta. Nu kommer Sten & Stanley till Tyrolen.
Sten & Stanley spelade på Allsång på Skansen i tisdags. Då bjöd bandet upp till sång med en av deras största hits, Jag vill vara din Margareta. Nu kommer Sten & Stanley till Tyrolen.Foto: pontus lundahl scanpix

Rekordet är från slutet av 1960-talet. I tisdags var dansbandet med och slog ett annat rekord. Då spelade Sten & Stanley på Allsång på Skansen.

– Det var en magisk stämning med 26 500 besökare framför scenen. Det var riktigt kul att vara med. Chefen för Skansen kom förbi och berättade att det blev ett nytt publikrekord, säger han stolt.

Annons

Liksom Tyrolen firar Sten & Stanley 50-årsjubileum. Dansbandet har spelat in omkring 800 låtar på skiva och bjudit upp till 400 000 danser. Sten har varit med sedan starten 1962 och har en hel del minnen från åren med bandet.

– Vi har gjort så mycket som har varit upplevelserikt, men det är en händelse som jag minns starkt. Vi skulle göra en spelning i New York som Svensk handel höll i. Men vårt avresedatum var den 11 september 2001, så vi kunde inte åka på grund av tragedin där. Året efter åkte vi över och var med och spelade på en minnesceremoni vid World Trade Center. Det är verkligen ett minne som etsat sig kvar, säger han.

Sten berättar att bandet har spelat ett par gånger tidigare på Tyrolen. Han minns folkparken som ett härligt ställe, men rekordkvällen minns han inte.

– Nu har vi publikrekord på Skansen och på Tyrolen. När man har hållit på ett tag så får man rekord på många ställen, men det är kul att det står sig, säger han.

Vad kan publiken förvänta sig av er spelning på lördag?

– Jag vill inte avslöja för mycket men det kommer att bli en fantastisk nostalgisk resa. Det blir en del gamla favoriter, men vi kommer även att presentera nytt material, säger Sten.

Tyrolen, Blädinge, lördag 28/7

Sofie Petersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons