Annons
Nyheter

Julkonsert med lockande mix Julutställning på museum

För tolfte året sjunger Ingmar Nordström julmusik i Växjö Domkyrka. Tack vare variation lyckas han fylla kyrkan år efter år.
Nyheter • Publicerad 3 december 2011
I går kväll framfördes den sista av veckans fyra julkonserter med Ingmar Nordström i Växjö Domkyrka.
I går kväll framfördes den sista av veckans fyra julkonserter med Ingmar Nordström i Växjö Domkyrka.Foto: Per-Erik Sandebäck

– Vi jobbar verkligen med att förnya oss, förvisso måste vi ha en del klassiska julsånger som Jul, jul, strålande jul, man även lite okända melodier, säger Ingmar Nordström.

I går kväll framförde han den sista av veckan fyra konserter tillsammans med Leif Adolfsson, Yvonne Steen Ohlander och Linda Andersson.

Annons

Precis som i   fjol, när nästan 1 700 personer besökte konserterna, har det varit trångt bland bänkarna. Ingmar Nordström tror att det är deras mix av nytt och gammalt material som gör att publiken återvänder.

– Det får inte bli slentrian och att man bara gör det bekvämt för sig, utan det måste vara nytt och fräscht, inte minst för ens egen skull, säger han.

Nästa år hoppas Ingmar Nordström vara tillbaks i kyrkan med ännu mer material. För det är när han står på scen, och när han får respons från pub-liken som han trivs bäst.

– Det glädjande är när man känner att folk verkligen vill komma till kyrkan. Och att de kommer fram och tackar. Det vanligaste är att folk kommer fram och tackar och säger att nu är julen här, det känns fint och då vill jag verkligen fortsätta, säger Ingmar Nordström.

 Ljungbergmuseet öppnar sin årliga julutställning i morgon söndag.

72 konstverk av 25 konstnärer visas och säljes. Bland annat medverkar Roger Simonsson, Sven Ljungberg, Kerstin Cedell, Helena Felldin, Leif Olausson och Eva Forsberg.

Utställningen pågår till och med nyårsafton.

SMP

Sofie Peterson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons