Annons
Nyheter

Orädd Kajsa Grytt på De luxe

Nyheter • Publicerad 23 december 2011

Ibland har saker sitt eget förlopp. Tant Struls återförening var inte planerad, men i sommar blir den av. Efter att 80-talsbandet spelat på sångerskan Kajsa Grytts 50-års fest fick de mersmak. Kajsa Grytt, som säger att hon tidigare varit emot en återförening, fick en känsla som inte gick att övervinna.

– Låtarna är extremt roliga att spela, det är så häftigt att de får liv igen. De har en energi och vi har en ny energi, vilket tar fram nya sidor i dem, säger hon.

Annons

Återföreningen sker på Madefestivalen i Umeå i maj, innan dess fortsätter sångerskan med sin egen musik och på onsdag spelar hon på Kafe de Luxe. I april i år släpptes skivan En kvinna under påverkan. En hyllad skiva som enligt vissa recensenter innebar att den svenska punkcirkeln är sluten. Likaväl kan skivan vara början på något nytt. Precis som övriga medlemmar i Tant Strul har Kajsa Grytt hela tiden fortsatt med musiken.

– Alla vi fyra har blivit bättre på sitt sätt, jag har exempelvis ett helt annat mod på scenen idag.

Kajsa Grytt ser fram emot återföreningen. Det är en dörr som öppnas under sommaren, för att sedan stängas igen. Fast de ska inte planera för mycket. Sångerskans karriär kantas av att hon alltid har gjort som hon vill, och så lär det fortsätta vara.

– Hela verket ingår i konsten och i hela förhållningssättet till den. Jag gör som jag gör för att jag har andra saker att göra och det behöver jag ha. Det fins ingen mall för hur man ska göra saker.

När hon skrev självbiografin Boken om mig själv funderade hon mycket kring sina val. Hon har själv beskrivet boken som en instruktion i konsten att undvika en karriär. Samtidigt måste saker få ta sin tid.

– Man kan inte fundera för mycket. Jag är den jag är. Jag har hela tiden försökt göra så mycket som möjligt och producera och göra mer.

Bokprojektet var ett sätt att öppna dörren till en ny värld.

– Jag hade inte haft tanken på självbiografi tidigare, men ändå tänkt att jag har så mycket självupplevelser att berätta. Det kändes opretentiöst och härligt med en rockbiografi. Jag visste ju inte om jag kunde, men det gick och det var skoj, säger hon och fortsätter:

– Jag är lite konstigt orädd för att avslöja saker om mig själv, jag tror ingen människa är helt perfekt.

Kafe de Luxe, Växjö, onsdag 28/12

Sofie Peterson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons