Annons
Nyheter

Stämningshöjande pop

Strax innan konsertens början blir jag informerad av en annan åskådare om sångarens ursprung. Han är från Mozambique, tydligen, och har en bakgrund inom bland annat film- och teatermusik.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2012
Celso Paco & Dynamo De Luxe spred glädje bland åskådarna.Foto: Johanna Ursjö
Celso Paco & Dynamo De Luxe spred glädje bland åskådarna.Foto: Johanna UrsjöFoto: 

Strax innan konsertens början blir jag informerad av en annan åskådare om sångarens ursprung. Han är från Mozambique, tydligen, och har en bakgrund inom bland annat film- och teatermusik. Övriga bandkollegor är hämtade från gruppen Mama Malumma och nu gör de afrikansk pop ihop. Den karismatiska frontmannen har samma glada framtoning som killen bakom Youtube-fenomenet ”Chocolate Rain” och har med sig en hel arsenal av spännande instrument nerifrån kontinenten.

Bandets organiska jammande är som en blandning av Habib Koité och Magic System, två akter som också har insett det fina i bongotrumman och som inte heller dem räds för lager-på-lager-rytmer. Celso Paco & Dynamo De Luxe sjunger om ”kaninben och piri piri” och bjuder upp till en trevlig dans inuti Säljeryds största tält.

Annons

Det är symbiotisk afro­beat mitt ute på vischan, en glad solglimt som gottgör mer än upprör och som får de dryga 50-åskådarna att le ikapp åt det främmande språkets melodiska meningsbyggnader. Trivsamt, stämningshöjande och precis vad kvällen behöver för att komma igång ordentligt.

CELSO PACO & DYNAMO DE LUXE

TYROLENTÄLTET, FREDAG 6/7

Betyg: 3/5

Hateff Mousaviyan
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons