Annons
Nyheter

Thorleifs lägger ner efter 50 år

Nyheter • Publicerad 23 december 2011
Foto: 
Dansbandet Thorleif, med Thorleif Torstensson i spetsen, lägger nu ner.Foto: 

50 år har gått sedan Thorleifs uppstod, med den då 13-årige Thorleif Torstensson i spetsen. Med låtar som Gråt inga tårar och En liten ängel har de dansat genom åren. Nu är det dags att ta farväl.

– Det är efter noga övervägande och med blandade känslor som vi tagit det här beslutet, berättar Thorleif, det känns naturligtvis vemodigt, inte bara för oss utan även för de som följt oss genom åren.

Annons

Bandet har enats om att 50 är en aktningsvärd ålder. Och någon gång måste det ju ta slut.

Nästa sommar väntar en sista turné genom Skandinavien för att fansen ska få chansen att ta farväl av sina idoler. Var den allra sista spelningen ska hållas är inte bestämt ännu. Klart är att man önskar att alla som vill ska få plats.

– Vi vill att så många som möjligt ska kunna vara med, även de som inte dansar, säger sångaren.

Att sätta fingret på vad som varit bäst när man turnerat i 50 år är inte lätt. Listan kan göras lång.

– Jag har upplevt ofantligt många bra grejer ihop med bandet. Vi har vunnit en grammis, medverkat i tysk TV, blev årets Kronobergare, det är väldigt svårt att jämföra alla upplevelser. Det är många som bär epitetet bäst.

Thorleif Torstensson har hela tiden sett sitt liv inom musiken som en hobby – och en hobby lägger man inte av med, menar han.

– Jag kommer att fortsätta med musiken. Bland annat vill jag skriva musik, inte bara dansband. Jag har länge velat skriva en dansbandsopera men sådant tar sin tid.

I övrigt vill han resa, umgås med familj och vänner, fotografera, hinna vara mer på sommarstället i Båstad och ägna sig åt samhällsengagemang i större utsträckning än tidigare. Även denna lista kan göras lång.

– Jag har varit iväg väldigt mycket, det får jag ta igen nu. Jag ser en ny värld, en tid att pyssla med sådant jag inte hunnit med tidigare.

Emma Brännman
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons