Annons
Nyheter

Två musikaliska flugor i en smäll

Nyheter • Publicerad 16 mars 2012
Trion Väsen, i bland uppträder de även som en kvartett. Foto: Maria Camillo
Trion Väsen, i bland uppträder de även som en kvartett. Foto: Maria CamilloFoto: 

De gör omkring 65 konserter varje år runtom i hela världen. Väsen är folkmusikgruppen som har charmat både japaners och amerikaners musikaliska sinnen. Olov Johansson spelar nyckelharpa i gruppen och han var med och startade Väsen för 23 år sedan.

– Något som nästan alla våra låtar har gemensamt är att de har ett rätt starkt danssvängigt ljud. Man vill hoppa runt till dem. Det är nog ett kännetecken.

Annons

I morgon intar de scenen tillsammans med den kanadensiska musikgruppen Le Vent Du Nord. De båda grupperna möttes under en festival i Glasgow då Väsen var gästmusiker i deras konsert.

– Det var inga instrument som krockade och vi kunde spela på i full fart. Trots att vi var två band som spelade ihop så lyckades vi ändå hitta ett klangutrymme och det funkade väldigt bra, berättar Olov Johansson.

Växjö Konserthus, Växjö, lördag 17/3

Sofie Petersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons