Annons
Nöje

Carolina Klüft ny programledare för "Wild Kids"

När SVT-programmet "Wild kids" återvänder i rutan efter årsskiftet är det med en ny programledare: OS- och VM-guldmedaljören Carolina Klüft, från Växjö.
– Jag kommer inte att försöka ta en massa onödig plats, säger den forna friidrottsstjärnan.
Växjö • Publicerad 1 juni 2018
Carolina Klüft blir ny programledare för SVT-programmet "Wild kids". Arkivbild.
Carolina Klüft blir ny programledare för SVT-programmet "Wild kids". Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Sedan tidigare är Carolina Klüft, tillsammans med Micke Leijnegard, programledare för "Duellen" i SVT. Men nu tar hon också över programledarrollen i "Wild kids" efter Rickard Olsson – ett beslut som inte var svårt att fatta.

– "Wild kids" är ett väldigt härligt och fint program som också passar mig bra, med äventyr, fysisk rörelse, lagkänsla och tävlingar. Jag kände mig jätteglad när jag fick frågan, säger hon.

Annons

Carolina Klüft skördade stora framgångar inom friidrottsvärlden i början på 00-talet, då hon tog både OS-guld och VM-guld i sjukamp. Hur mycket av det tar hon med sig i bagaget när inspelningarna av "Wild kids" inleds senare i sommar?

– Vi har inte hunnit sätta oss och bena ut alla detaljer ännu, men vi har pratat om att jag ska få sätta min prägel på programmet. Det handlar kanske inte om att införa friidrottsgrenar, utan mer om att jag vill få en stämning och atmosfär som jag kan stå för och att jag kan peppa och coacha barnen utifrån mitt perspektiv, säger Klüft.

Patrick Stanelius/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons