Annons
Nöje

Corinne nästa stjärnskott

Det är bäst att ni lär er namnet Corinne Bailey Rae.
Hon blir årets stora stjärnskott. Åtminstone enligt BBC som tidigare har prickat in bland annat
Bravery, Keane och 50 Cents genombrott.
Nöje • Publicerad 10 januari 2006
Corinne Bailey Rae spås bli 2006 års stjärnskott. Foto: CORINNEBAILEY.NET
Corinne Bailey Rae spås bli 2006 års stjärnskott. Foto: CORINNEBAILEY.NETFoto: 

Corinne Bailey Rae toppar The sound of 2006, listan brittiska BBC sammanställer i början av varje år med artister på gränsen till genombrott. BBC går grundligt till väga och intervjuar hundratals musikkritiker, skivbolagschefer, talangscouter och andra experter.

Den 26-åriga sångerskan från Leeds i norra England hamnar före amerikanska indiebandet Clap your hands say yeah och brittiska bandet Feeling på listan, som de senaste åren bland annat har toppats av Bravery, Keane och 50 Cent, andra artister som onekligen har gjort bra ifrån sig.

Annons

Jämförs med Norah Jones

Corinne Bailey Rae släppte så sent som för två månader sedan sin debut-ep och singeln Like a star, som genast blev en stor radiohit i brittiska radio. Hon jämförs med artister som Lauryn Hill, Norah Jones och Macy Gray.

Men när hon började sin musikaliska vandring var det som rocktjej, med inspiration från L7 och Hole. Lägg till den mixen även utbildning som klassisk violinist och uppträdande på jazzklubbar under tiden som litteraturstudent på universitetet.

Hennes föräldrars skilsmässa och hennes eget äktenskap, hon gifte sig 22 år gammal, säger hon själv ligga till grunden för många av texterna hon skriver.

- Många av låtarna är förhoppningsfulla och har en optimistisk bild av kärleken, men är också verkligen realistiska, vilket kommer från min egen erfarenhet av att människor kan känna sig så nära varandra men att allt sedan kan gå i kras, säger hon till BBC.

I fjol fick stora bolaget EMI upp ögonen för Corinne Bailey Rae och sedan har det snurrat på i allt högre hastighet. Hon säger sig vara helt chockad över sin snabba karriärstegring. Hennes debutalbum kommer i mars. (TT Spektra)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons