Annons
Nöje

En dos Mozart till gravida

Nöje • Publicerad 31 januari 2006
Per Tengstrand har spelat in en skiva med titeln Mozart för mammor, som delas ut till alla gravida i Växjö under 2006. Arkivfoto
Per Tengstrand har spelat in en skiva med titeln Mozart för mammor, som delas ut till alla gravida i Växjö under 2006. ArkivfotoFoto: 

Som bekant är det 250 år sedan Mozart föddes i år. I Växjö kommer detta framför allt att firas under den stora Mozartfestivalen som drar igång den 24 mars under devisen "Tengstrand-06, från Öster till Mozart". Festivalen leds alltså av Växjöbördiga världspianisten Per Tengstrand.

Några programpunkter är nu klara, bland annat inledningskonserten som Per Tengstrand kommer att hålla tillsammans med sin hustru Shan-shan Sun, med genomgående Mozart på programmet. Sedan följer konserter både i konsertsalar och ute på stan, fram till avslutningen den 14 april. Det är då Per Tengstrand ska spela Mozart innan avspark på Östers hemmamatch på Värendsvallen.

Annons

Medverkande i festivalen är bland andra Trondheimsolistene, Musica Vitae, The Ahn trio från New York, stråktrion Zilliacus-Persson-Raitinen, Karl McFaul, Staffan Mårtensson och Z-kvartetten.

I samband med festivalen lanserar Per Tengstrand också en nyinspelad skiva med Mozartmusik. Den kommer att delas ut gratis till alla gravida i Växjö kommun under 2006. Med på skivan, som fått namnet Mozart för mammor, medverkar Per Tengstrand själv och bland andra Cecilia Zilliacus.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons