Annons
Nöje

En lekman på Palladium

När Palladium i kväll avslutar vårens serie av akustiska konserter gör man det med en av årets hetaste debutanter.
Nöje • Publicerad 22 april 2004
Jens Lekmans debutalbum heter When I said I wanted to be your dog och ska släppas i USA senare i år. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Jens Lekmans debutalbum heter When I said I wanted to be your dog och ska släppas i USA senare i år. Foto: Claudio Bresciani/ScanpixFoto: 

Jens Lekman gjorde sig känd under pseudonymen Rocky Dennis när han använde Internet för att sprida sin musik. Ep-n Maple leaves släpptes i höstas den efterföljande turnén med José Gonazales och Broder Daniel blev en stor succé. Även om den värsta haussen lade sig kring den 23-årige Göteborgaren ungefär samtidigt som han sade farväl till alteregeot Rocky Dennis med den limiterade ep-n Rocky Dennis in heaven i januari ,så är han ändå en av de mest omskrivna unga musikerna i Sverige i dag. För några veckor sedan kom första fullängdaren When I said I wanted to be your dog, som fick betyget l l l när den recenserades här i Smålandsposten.

I kväll uppträder Jens Lekman under eget namn och med sig på Palladiums scen har han Erik de Vahl. Som förband spelar Växjöbandet pen name signature.

Konserten arrangeras av kulturföreningen Kristina och Woody south central.

Kristina Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons