Annons
Nöje

Hawaiiscenen: Fotbolls-VM på festival är ett koncept som funkar

Nöje • Publicerad 16 juni 2006
För Daniel Persson från Borlänge var fotbollen den största anledningen till att åka till Hultsfred. Foto: LENA GUNNARSSON
För Daniel Persson från Borlänge var fotbollen den största anledningen till att åka till Hultsfred. Foto: LENA GUNNARSSONFoto: 

Fotbolls-VM på stora Hawaiiscenen. Lite annorlunda var stämningen framför Hawaiiscenen när Sverige mötte Paraguay i VM. Festivalens största scen skulle vid den här tidpunkten var fylld av något helt annat, nämligen rockarna i Korn. Men de ställde hastigt in och fotbollen flyttades till största scenen. Och där passade den bra. Framför scenen var känslan lite annorlunda än under konserterna. Någon hade en liten improviserad picknick, en hel del hade egna fotbollsmatcher och perukerna och Sverigetröjorna var vid det här extremt mycket mer regel än undantag. Fotboll på festival är ett koncept som faktiskt funkar. Men de flesta besökare är ändå på Hultsfred för musikens skull och inte bollens. Men det gäller inte alla. Daniel Persson från Borlänge hävdar bestämt att det är bollen framförallt som är hans största anledning till Hultsfredsbesöket. Och enligt uppgift var festivalandet mest en olycklig slump. Du får inte skriva att jag är något festival-fan. Jag är bara här för bollens skull. Vi var på väg till VM men sedan skar sig vår husbil så vi fick snabbåka hit i stället, säger Daniel.

Tuva Klinthäll
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons