Annons
Nöje

I kväll gäller det för Benjamin Ingrosso

Oddsen åker bergochdalbana för vissa länder inför kvällens final i Eurovision Song Contest. Men Sveriges hopp i Lissabon – Benjamin Ingrosso – behåller sitt favoritskap in i det sista. I kväll klockan 21 gäller det.
Lissabon/Eurovision Song Contest • Publicerad 12 maj 2018
Benjamin Ingrosso från Sverige framför bidraget Dance You Off under fredagskvällens genrep inför lördagens final i Eurovision Song Contest på Altice Arena i Lissabon.
Benjamin Ingrosso från Sverige framför bidraget Dance You Off under fredagskvällens genrep inför lördagens final i Eurovision Song Contest på Altice Arena i Lissabon.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Sisådär 180 miljoner människor följde finalen av Eurovision Song Contest i fjol. Oavsett om det blir fler eller färre i år är det många människor som kommer att bänka sig framför tv:n.

– Det är verkligen ett sjukt stort musikprogram, säger Benjamin Ingrosso.

Annons

TT: Har du förstått hur många det är som tittar?

– Det kommer man nog aldrig att fatta. Samtidigt är det ju den största peppen man kan ha, att veta att så många människor där ute sitter och tittar på det jag och mitt team skapat.

I Eurovisionbubblan snackas det mycket om odds, som ett sätt att försöka avgöra vilka som är de största favoriterna. Men det är inte något som Benjamin Ingrosso bryr sig så mycket om.

– Jag måste bara leverera och ha kul, och så får det gå som det går. Så länge jag känner att jag har gjort mitt bästa, att jag är nöjd när jag går av scenen, så kommer det nog att kännas skönt oavsett, säger han.

På plats i Lissabon och Altice arena finns ett fullt pressrum med internationella journalister, bloggare och tyckare, och många är överens om att Sverige är en stormakt när det kommer till Eurovision Song Contest. Men kan Benjamin Ingrosso ta sig hela vägen till en förstaplacering?

– Självklart! Men jag tror att det finns tio låtar som lätt kan vinna, säger Blair Martin, från australiska Radio 4ZZZ, och nämner bland andra Tyskland, Cypern, Ungern och Australien som potentiella segrare.

Polske Sebastian Mnich från bloggen Destination Eurovision är inte lika övertygad.

– Jag tror inte han kommer att vinna, det är en tuff tävling i år, säger han, men tillägger att Ingrosso i alla fall lätt kan hamna bland topp fem.

Bernardo Pereira, portugisisk korrespondent för Wiwibloggs, var själv på plats i Sverige när Benjamin Ingrosso tog hem Melodifestivalen.

– Jag vet inte om låten har en chans att vinna, men han är ett proffs och koreografin är perfekt, säger han.

Annons

TT: Vem tror du vinner?

– Jag tror att det står mellan Cypern, Israel och Frankrike. Och kanske Norge, även om jag själv inte gillar den låten.

John Alexander Sahlin/TT
Sofia Sundström/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons