Annons
Nöje

Melodifestivalens historiska tapp

Melodifestivalen • Publicerad 9 mars 2018

SVT Kulturnyheterna har gått igenom tittarsiffrorna för årets upplaga av Melodifestivalen och jämfört dem med tittarsiffror från 2002 och framåt. Och det är ingen munter läsning för SVT:s del: Efter en bra start med 3,3 miljoner tittare vid årets första delfinal rasade siffrorna för de efterföljande tre delfinalerna, som placerar sig i bottenskiktet för programmet under 2010-talet.

För årets sändning av Andra chansen ser det än värre ut: 2,6 miljoner tittare innebär den sämsta siffran på tolv år.

Annons

– Det är klart att vi har sett en lite sjunkande tendens på tittarsiffrorna, samtidigt som vi måste konstatera att det är från väldigt höga nivåer, säger Peter Nyrén, programbeställare för underhållning på SVT, till Kulturnyheterna.

Men det argumentet köper inte Linus Fremin, tv-kritiker på sajten TVdags.

– För vilket annat program som helst hade de tittarsiffror Melodifestivalen haft i år varit jättebra. Men för Melodifestivalen är de urusla om man ska vara helt ärlig, säger han.

Även online har siffrorna gått ner mellan deltävlingarna.

KB/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons