Annons
Nöje

Moa ska fajtas i Floor filler

Moa Egonsson från Växjö är uttagen till TV3:s danssåpa Floor filler. Moa ser det som en stor chans - och kul och ganska nervöst.
Nöje • Publicerad 11 januari 2006
Förra veckan berättade vi att Helena Fransson, ursprungligen från Växjö, dansar i TV4:s Let?s dance. Nu är det dags för ännu en Växjötjej, Moa Egonsson, att dansa i tv. Nu gäller det Floor filler i TV3. Foto: Lars-Göran Rydqvist
Förra veckan berättade vi att Helena Fransson, ursprungligen från Växjö, dansar i TV4:s Let?s dance. Nu är det dags för ännu en Växjötjej, Moa Egonsson, att dansa i tv. Nu gäller det Floor filler i TV3. Foto: Lars-Göran RydqvistFoto: 

Moa Egonsson är 18 år, fyller 19 i mars, och bor på Hovshaga i Växjö. Dansat har hon gjort sedan hon var elva år. Framför allt har det handlat om street och jazz, men hon har också testat på andra dansstilar, som locking, Bollywood och balett. Först dansade hon på Steps?n?stage, och sedan två och ett halvt år tillbaka på Move it, där hon också är instruktör.

Varit med i Copacabana

Annons

- Dansen har alltid varit ett intresse, jag ville alltid uppträda för mamma och pappa när jag var liten och så, berättar hon.

Även om dansen kommer i första hand gillar hon också att sjunga, något hon fått användning för på scen i Linneateaterns musikaler Copacabana och West side story.

- Det har varit jättekul att vara med där, väldigt intressant men också krävande.

Att stå på scen kväll efter kväll har varit nyttigt, tror Moa, och något hon kan få nytta av i tv sedan. Ändå är hon ganska nervös inför programmet.

Måste prestera hela tiden

- Det är hela grejen, att det är tävling, att man ska vara på tv, veckofinaler... Och pressen att man måste prestera hela tiden, man får inte vila några dagar och bara slappa om man vill det. Men jag tror ändå att det är bra att man tvingas till att koncentrera sig på dansen, det blir inte en massa störande moment.

Moa blev uttagen till Floor

filler på en casting i Stockholm i fredags. Programmets idé är att ett 20-tal dansamatörer får gå i en hård dansskola, lite likt Fame factory, och sedan sorteras de bästa ut, tills en lycklig vinnare får en prissumma. Man delas in i par och går dansklasser med olika teman. Det skiljer sig från TV4:s Let?s dance, där proffsdansare dansar i par med kändisar.

I dag onsdag åker Moa till Stockholm, och på fredag börjar programmet spelas in. Efter tre månader koras vinnaren. Så går det riktigt bra för henne missar hon en stor del av vårterminen inför studenten.

- Det känns ändå som att det är värt det, det är en så stor grej. Jag är inte direkt någon tävlingsmänniska, utan jag ser det framför allt som en dansutbildning, att jag får en chans att lära mig en massa nya danser med jättebra lärare, och få allt gratis. Men sedan vet man inte, jag kan ju åka ut direkt också.

Annons

Deltagarna bor tillsammans i en stor lägenhet, och där finns också danslokalerna. Lite Big brother, fast man inte är inlåst, alltså.

Hur känns det att visa upp sig inför kamerorna hela tiden?

- Det känns lite sådär, men jag tror att man vänjer sig ganska fort.

Både dans och intriger

Programmet kommer att sändas i en hel timme varje vardag, med ganska mycket fokus på dans, men förstås också på intriger och stämningen i gruppen.

Hur är du som person?

- Jag är ganska lugn, inte den galna tjejen som springer runt. Men jag hoppas själv att jag inte blir för blyg, tittarna måste få lära känna mig också. Samtidigt vill man inte öppna sig för mycket... Jag ska försöka vara den jag är.

Moa har alltid sett dansen mest som ett fritidsintresse, men är mer och mer inne på att kanske försörja sig som dansare.

Tuff bransch

- Det skulle kunna vara som bakgrundsdansare eller i någon grupp, som Bounce, eller i musikaler. Men det är hård konkurrens och ganska tufft.

Annons

Det dansas överallt nuförtiden, och särskilt i tv. Moa hoppas att danstrenden även kan locka killar till Move it och dansa.

- Det är faktiskt skitcoolt med killar som dansar, även om många är lite rädda.

Helena Söderlundh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons