Annons
Nöje

P3 Popstad läggs ner

Efter tio år och lika många Popstäder kom i går beskedet att P3 lägger ner Popstad.
Nöje • Publicerad 24 januari 2006

Smålandposten skrev redan förra veckan om att Popstads framtid var osäker. Det stod klart att det inte blev någon Popstad 2006 på samma sätt som tidigare. Nu kommer alltså beskedet att P3 Popstad läggs ner för gott.

– Det är med blandade känslor vi gör detta. Det handlar om tio år, och det gör ju avtryck. Samtidigt innebär det en nystart inför kommande äventyr, säger Maths Broborg, som varit projektledare för Popstad sedan starten i Lund 1996.

Annons

Vad dessa kommande äventyr innebär mer exakt är inte klart i dagsläget.

– Men det finns idéer kring att göra nedslag på festivaler och att göra egna evenemang.

Kommer det att bli något som lanseras i år som en ersättare till Popstad?

– Det är lite för tidigt att svara på det, om det blir i år eller 2007. Det händer ju en del annat i Sveriges radio-huset nu, dab-radion som inte blev av och överhuvudtaget är det ett företag i förändring.

Maths Broborg sammanfattar de tio Popstadsåren som "en fantastisk resa".

– Det har varit tio jätteroliga år, där P3 synat det svenska musiklivet, samarbetat med lokala arrangörer och sänt massor av bra radio.

Han betonar att det nätverk av musikmänniskor som skapats under de tio åren ska vårdas.

– Men vi får hitta andra vägar för det.

Det är P3 som varje år utsett en Popstad som haft ett "inspirerat och engagerat ung musikliv", och i dessa städer har man tillsammans med en lokala arrangörsgrupp ordnat en evenemangshelg i februari, med konserter med både lokala och nationella band, seminarier och demopaneler. Växjö blev Popstad 2003, med The Ark, The Mo, Melody Club, Moneybrother och Marit Bergman som några av dragplåstren.

Helena Söderlundh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons