Annons
Nöje

Säkra kort på trevlig Purplespelning

Nöje • Publicerad 10 juni 2006
Ian Gillan och Steve Morse trivdes på Sweden Rock sent i torsdags natt.Foto: MARCUS PALMGREN
Ian Gillan och Steve Morse trivdes på Sweden Rock sent i torsdags natt.Foto: MARCUS PALMGRENFoto: 

Som avslutning den första dagen på Sweden Rock stod de gamla rockrävarna i Deep Purple för underhållningen inför ett massivt publikhav.

Inleder gör man med den förhållandevis mindre kända Pictures of home från Machine head. Gitarristen Steve Morse, som tog över efter Ritchie Blackmore, har varit med i ett decennium nu och verkar stortrivas med det. Även sångaren Ian Gillan ser ut att ha riktigt kul och tackar ideligen den stora publiken. Gillan hade en gång i tiden den starkaste rösten inom hårdrocken, men de höga falsettskriken klarar han inte riktigt av längre. Hans insatser är dock prickfria när han sjunger i de lägre registren. Det låter sålunda riktigt bra i titelspåret från senaste plattan Rapture of the deep, överraskningen Things I never said vilken bara finns på den japanska versionen och Perfect strangers som bandet ger en härlig tyngd.

Annons

Spelningen bjuder annars, som festivalspelningar på gott och ont brukar göra, i övrigt på de säkra korten och vi får höra Strange kind of woman, Highway star, Black night och självklart Smoke on the water. Visst är det roligt och bra, men jag hade gärna sett dem spela något mer från den senaste plattan som Wrong man eller Before time began.

Deep Purple 2006 är fortfarande riktigt bra och de hade gärna fått göra en lite längre spelning än de 90 minuter som vi fick här på Sweden Rock.

Klas Lundgren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons