Annons
Nöje

Samir och Viktor: Tvingades ställa in – kunde inte landa helikoptern

Flera tusen föräldrar och barn fick lämna Kosta besvikna – idolerna Samir och Viktor ställde in konserten sedan man inte lyckats landa med helikoptern. En ersättningskonsert är insatt redan på söndag morgon.
Kosta • Publicerad 17 mars 2018
Flera tusen personer trängdes på våningsplanen framför scenen för att kunna se idolerna – som aldrig kom.
Flera tusen personer trängdes på våningsplanen framför scenen för att kunna se idolerna – som aldrig kom.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Samir och Viktors världsrekordturné fick ett abrupt avbrott i Kosta. Idolerna från Melodifestivalen genomför ett världsrekordförsök med elva spelningar på tre dagar med målet att hamna i Guinness rekordbok.

För att klara det åker de helikopter mellan spelningarna. Men helikoptern kunde inte landa i Kosta.

Annons

– Jag har tyvärr ett fruktansvärt tråkigt besked. Det här kommer inte att gå att genomföra i dag, sa Joakim Stenhammar, från Samir och Viktors arrangörsteam, från scenen.

Då hade klockan tickat 20 minuter förbi utsatt konserttid. Ett par tusen personer trängdes framför scenen på Kosta outlet. Många var barn som tillsammans med sina föräldrar stått och väntat i minst en timme för att kunna se idolerna. Den här dagen fick de dock nöja sig med att höra inspelningar av hits som Shuffla, Bada nakna och Groupie medan de väntade.

– De har försökt landa nu i en halvtimme och har inte bensin kvar. De kan inte landa här utan måste landa i Hultsfred. Jag är jätte, jätte, jätteledsen, sa Joakim Stenhammar.

Efteråt berättade han att helikoptern försökt landa både på fotbollsplanen, vid outleten och centrallagret.

”Skittråkigt. Vi har stått här en timme och väntat och trängt oss”, sa Maja Lindskog 10, som hade Molly Svensson, 5 i famnen.
”Skittråkigt. Vi har stått här en timme och väntat och trängt oss”, sa Maja Lindskog 10, som hade Molly Svensson, 5 i famnen.

– De kunde inte på grund av snön, det är väl någonting som gör att det åker upp i motorerna.

Många lämnade outleten besvikna.

– Skittråkigt. Vi har stått här en timme och väntat och trängt oss, sa Maja Lindskog, 10 från Tingsryd.

– Det är inte bra. De skulle planerat bättre än så, tyckte Ahmed Ajouri från Lessebo.

Frågan är om lika många tar sig till ersättningskonserten på söndagsmorgonen.
Frågan är om lika många tar sig till ersättningskonserten på söndagsmorgonen.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Redan efter en dryg timme kom beskedet att det blir en ersättningskonsert i Kosta redan klockan 9.30 på söndagsmorgonen.

– Kosta kommer att skotta upp fotbollsplanen och vi landar där i morgon bitti. Jag skulle tippa att vi landar där runt nio, säger Linn Westlund, presskontakt för Samir och Viktor.

Annons

Behövs den spelningen för att klara världsrekordet?

– Ja, absolut. Att det blir just i Kosta i morgon bitti är för att ge Kostafolket spelningen som de är lovade, men vi behöver också klara elva spelningar för världsrekordet, säger Linn Westlund.

Se när arrangörerna ger det tråkiga beskedet

Johan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons