Annons
Nöje

Schlagerduon från Kalmar satsar allt

KALMAR
De har handplockat kören och tar med sig en egen stylist till melodislaget på lördag. Låtskrivarna Johan Ramirez Ramström och Patrik Magnusson lämnar ingenting åt slumpen.
Nöje • Publicerad 22 januari 2002
Johan Ramirez Ramström och Patrik Magnusson vill göra Kalmarborna stolta på lördag. Deras låt Sail Away tävlar i melodifestivalen och killarna tror starkt på sitt bidrag. Foto: Anders Johansson
Johan Ramirez Ramström och Patrik Magnusson vill göra Kalmarborna stolta på lördag. Deras låt Sail Away tävlar i melodifestivalen och killarna tror starkt på sitt bidrag. Foto: Anders JohanssonFoto: 

SVT har egna stylister, men killarna har med sig Carina Norlander som har stylat artister som Titiyo och Backstreet Boys. De har har till och med kollat på trist ishockey i Himmelstalundshallen bara för att kontrollera akustiken i schlagerarenan.

- Det ska inte kunna gå åt skogen för att vi missat någon detalj, säger Patrik Magnusson.

Annons

Det enda som inte är förberett är snacket i soffan om de skulle bli intervjuade. Då handlar det inte om inövade fraser.

- Nej, det ska vara spontant, säger båda i munnen på varandra.

De är upphovsmännen bakom Sail Away. Låten framförs av Annika Ljungberg och bidraget går ut sist av de åtta finalisterna i Norrköping på lördag.

Barometern-OT möter två hungriga låtskrivare på tisdagen. Både på lunch och framgångar. Mellan tuggorna på en restaurang talar de om förhoppningarna och ett starkt stöd hemifrån.

- Helt främmande människor kommer fram på stan och krogen och önskar lycka till. De är jättetrevliga och det är verkligen folk i alla åldrar, säger Patrik Magnusson.

- Det känns som om vi har halva Kalmar i ryggen, så det vore så kul om vi kunde göra Kalmarborna stolta, säger Johan Ramirez Ramström. Vi har skrivit låten här och det klart att omgivningen har påverkat.

Övriga gänget i bandet Popshop där killarna spelar gläds med framgångarna.

- Det här gynnar Popshop i längden. Ju mer bandet nämns i media och ju fler kontakter vi får desto bättre blir det för Popshop, säger de.

Vad tycker ni om motståndet?

- Vi har hamnat i ett bättre startfält på så sätt att det inte är så namnstarkt. Det är inte lika lätt att plocka ut de fyra finalisterna som i lördags. Martin är väl den som är mest känd. Vi hade tur som slapp Mendez, Kikki, Friends, Date och Barbados, säger Patrik Magnusson.

Annons

De säger att de tror på sin låt, att refrängen är direkt och att de har en god chans att gå vidare. Samtidigt är de lite försiktiga.

- Det finns ingen garanti för någonting, säger Patrik Magnusson. Ställ om samma fråga när vi hört alla bidragen.

Fast det märks att de gillar att spekulera. Hur bra är egentligen de andra? Deras egen låt växer ju för varje lyssning. Annika Ljungberg är en duktig och rutinerad sångerska. De har bara använt sig av toppmusiker. Och så Bert Karlsson som i ett tidigt skede ringde och ville ha låten. Det borde båda gott.

- Ja, att spekulera är nästan halva nöjet, skrattar de.

Vad har melodifestivalen betytt för er så här långt?

- Mycket. Det har blivit en klar inkörsport för låtskrivandet. Det är ett enkelt sätt att knyta nya kontakter och presentera sig på, säger Patrik Magnusson.

Hur besvikna blir ni om ni inte går vidare?

- Extremt besvikna (skratt). Vi ställer inte upp i tävlingen för att komma femma. Det lär bli jättenervöst när de ska öppna kuverten. Det var nervöst till och med när man såg det på tv, säger Patrik Magnusson.

Det märks att Johan Ramirez Ramström är ivrig. Han vill inte vänta längre.

Inte förrän i morgon drar de till Norrköping.

Och familjerna Ramström i Kalmar och Magnusson i Degerhamn hänger på till finalen. Det lär bli många hemmafans i publiken på lördag.

Carin Sigfridsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons