Annons
Nöje

Sweden rock-premiär för festivalveteranerna i Bullet

De har varit på festivalen massor av gånger. Gitarristen Hampus Klang skippade till och med sitt studentfirande för nio år sedan för att åka på Sweden rock i stället. Nu står Bullet från Växjö för första gången själva på scen på Sveriges mesta hårdrocksfestival.
Nöje • Publicerad 8 juni 2006
Alice Cooper spelar på Sweden rock. Foto: SCANPIX
Alice Cooper spelar på Sweden rock. Foto: SCANPIXFoto: 
Gustaf Hjortsjö och Hampus Klang, två femtedelar Bullet, har packat festivalbussen för att åka till Sweden rock. I dag klockan 13.20 står de på scen.Foto: HELENA SÖDERLUNDH
Gustaf Hjortsjö och Hampus Klang, två femtedelar Bullet, har packat festivalbussen för att åka till Sweden rock. I dag klockan 13.20 står de på scen.Foto: HELENA SÖDERLUNDHFoto: 

Om bussen håller, vill säga. Deras gamla skrotturnébuss sjunger på sista versen.

- Nu när vi körde hem från en spelning Karlstad fick vi köra med damstrumpor och skosnören när fläktremmen gick sönder. Och så fick vi punktering, berättar Hampus.

Annons

Bandet har köpt en ny turnébuss, som Hampus håller på att fixa med. Men den är inte körklar än.

Hur som helst. Till festivalen kommer de på något vis.

- Det kommer att bli fint, säger Gustaf Hjortsjö som spelar trummor i bandet, om att få spela på festivalen, äntligen.

Bullets kärleksfulla variant av Judas Priest- och AC/DC-hårdrock gavs ut på fullängdsskivan Heading for the top i slutet av april. Hampus och Gustaf är nöjda med hur det har gått sedan dess.

- Det har gått bra, vi låg på albumlistan och två veckor på andra plats på hårdrockslistan. Och så har vi fått mycket recensioner. I England älskar de oss. Vi har fått kontakt med videobolag som vill göra gratis videor med oss, säger Gustaf.

Stort var också att Bruce Dickinson från Iron Maiden spelade Bullets låt Turn it up loud i sitt radioprogram på engelska BBC.

- Han sa att om man saknade AC/DC fanns Bullet! Och att han själv önskade att han var lika hård som förr och fortfarande hade långt hår, säger Hampus.

De senaste veckorna har de bland annat haft spelningar i Sandviken och i Karlstad. Bullet har redan två fanclubs, en i Uråsa och en i Örebro. Nu efter Karlstadgiget ser det ut som att det bildas en tredje, Karlstad FC. Återstår att se om det blir en ny Norje-fanclub efter dagens spelning på Sweden rock.

Helena Söderlundh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons