Annons
Nöje

The Cardigans vänder vinden

Nöje • Publicerad 16 juni 2006
Foto: 

Nina Persson är kung. Det går inte att bestrida. Med sin självklara småländska attityd äger hon allt. Och det är svårt att inte beundra henne.

Giganten och mångmijonären Nina verkar inte bry sig ett uns om att hon står på Hultsfreds största scen och har ett hav av människor framför sig.

Annons

Hennes mellansnack är inåtvänt och improviserat.

-Nej, nu ska vi spela en bit och speciellt bra är den inte.

-Och nu ska vi spela en låt om kärlek? Varför hatar ni kärlek, publiken?

Och publiken bara jublar. Men, och det är det anmärkningsvärda. Första halvan av Cardiganskonserten är riktigt kass. Som andra låt får vi höra den gamla dängan Rise and shine, kan funka tillsammans med gamla klassiker, men att köra den som andra låt känns bara som ett billigt knep.

I början håller inte Ninas röst, ljudet diffar och allt känns bara tråkigt och oplanerat. Men plötsligt vänder det. Med låtarna från de senaste plattorna. You're the storm och I need som fine wine and you you need to be nicer är det vi vill ha. Och det är egentligen bara giganter som Cardigans som kan vända sådan motvind till sådan medvind.

Tuva Klinthäll
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons