Annons
Nöje
Skivomslaget visar fem svenska män i fluffiga frisyrer och åtsmitande byxor. I dag kan Treat le åt bilden.
- Jag har jeansen hemma i källaren. De passar fortfarande, säger trummisen Jamie Borger.
En gång för ganska så länge sedan var Treat landets hårdast turnerande rockband. Under bandets mest intensiva period genomfördes närmare 400 konserter - bara i Sverige.
- Vi var folkets band. Det finns nog inte en folkpark som vi inte har besökt, förklarar gitarristen Anders "Gary" Wikström.
Nöje • Publicerad 10 juni 2006
Garvar åt sig själva. Anders Wikström och Jamie Borger står med Treat på scen i dag. Utan brallorna från Dreamhunter-eran. Foto: MARCUS PALMGREN
Garvar åt sig själva. Anders Wikström och Jamie Borger står med Treat på scen i dag. Utan brallorna från Dreamhunter-eran. Foto: MARCUS PALMGRENFoto: 

Vid sidan av Europe är Stockholmsbandet Treat det mest framgångsrika melodiska hårdrocksband i svensk musikhistoria.

Men 1990, efter ett gig i Japan, var vokalisten Robert Ernlund trött på Treat. Samtidigt förändrades det musikaliska klimatet och marknaden krympte för hårdrocksgrupper som gjort stora refränger och stora frisyrer till sitt signum.

Annons

Några år senare var framgångssagan slut. Treat var historia. Medlemmarna skapade egna karriärer på annat håll.

Först för ett år sedan väcktes drömmen om en återförening till liv.

- Det var faktiskt i bilen på väg ner till Sweden rock som jag först

nämnde det för Anders. Vi var här för att ha kul, men både fans och branschfolk ville uppenbarligen se Treat på scen igen så senare på sommaren beslutade vi oss för att testa.

Tidigare i år släppte bandet samlingsalbumet Weapons of choice med både gammalt och helt färskt material.

I dag står bandet på scen i Rockklassiker-tältet. Räkna med ett efterlängtat återseende. Comebackspelningen på Café Opera drog 800 gäster - en söndag.

- Det här är ett sätt för oss att ta pulsen på publiken. Vi återförenar inte Treat för egen skull utan vill känna att det finns folk därute som vill att vi ska lira, säger Anders Wikström, som garanterar en nostalgishow med ett laddat och mer rutinerat Treat. Dock utan frisyrer och kläder från omslaget till plattan Dreamhunter från 1987. Fotot togs på Stockholms slott.

Jamie Borger:

- Vi tittar på det med självdistans. Mina barn tycker att jag liknar deras mamma på bilden. Men det var ju så det skulle se ut. Då var det inget konstigt. Man måste kunna garva åt sig själv.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons