Annons
Nöje

Två nya deltagare till länsfinalen

Candy Town från Tingsryd och Malin Andersson från Åryd kompletterar listan på deltagare till den länsfinal som Musik Direkt arrangerar i Alvesta den 25 april. De blev juryns val vid helgens lokaluttagning på Musikhuset i Växjö.
Nöje • Publicerad 5 april 2004

- Jag spelar egna låtar och kompar mig själv på gitarr, berättar Malin Andersson. Texterna är på engelska och stilen popaktig beskriver hon.

Malin bor i Åryd, går i åttan på Fagrabäckskolan i Växjö och har bland annat deltagit i Radio Kronobergs musiktävling Morgonstjärnan. Nu går hon till länsfinal i Alvesta och inriktningen är klar.

Annons

- Självklart hoppas jag vinna där och gå vidare till Halmstad.

Riksfinal i Halmstad

Det är i Halmstad riksfinalen hålls i Kristi Himmelfärdshelgen i maj. Men först ska alltså länsfinalen klaras av. Där deltar de fyra band som juryn valde vid en första lokaluttagning i Tingsryd för några veckor sedan, Rock?n?Riot, Amnesia, Pickups och Dartos Cranium. Och efter uttagningen på Musikhuset i Växjö i lördags kväll står det klart att också Candy Town deltar.

- Halva bandet kommer från Tingsryd men vi pluggar i Växjö. I den här konstellationen har bandet bara funnits i en och en halv månad, men vi har spelat mycket under gymnasietiden, berättar Robert Larsson.

Funk och disko

På repertoaren står funk, disko och rock, med kanske extra betoning på funken. Medlemmarna i Candy Town är övertygade, de har en klar chans att vara med och fajtas.

Övriga deltagare i lokaluttagningen i Växjö var Rebecka Vacha från Moheda, Mari

Gustavsson, Älmhult, Hilde Schotte, Linneryd och gruppen Svenska Kejsare från Älmhult.

Musik Direkt arrangeras av Sveriges länsmusikstiftelser och Rikskonserter. I år arrangeras Musik Direkt Skåne och Musik Direkt Kronoberg av Musik i Syd som en gemensam tävling, men med två länsfinaler.

Elisabeth Cederholm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons