GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

1,3 miljoner reste med SAS i juli

Ekonomi • Publicerad fredag 11:31
Antalet SAS-resenärer minskade med 32 procent i juli. Arkivbild.
Antalet SAS-resenärer minskade med 32 procent i juli. Arkivbild.Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix/TT

1,3 miljoner resenärer reste med SAS under juli, enligt ett pressmeddelande från flygbolaget.

Det är 23 procent fler än samma period i fjol – men 32 procent mindre än månaden före. Enligt SAS beror det stora tappet på den drygt två veckor långa strejken som pågick i juli.

Trafiksiffrorna påverkades starkt av pilotstrejken, enligt ett pressmeddelande från SAS.

"Vi vill verkligen be om ursäkt till alla våra kunder som drabbades av strejken som resulterat i förseningar och inställda flygavgångar", säger bolagets vd och koncernchef Anko van der Werff i pressmeddelandet.

Under juli ställdes fler än 3 700 flyg in, vilket påverkade 380 000 passagerare.

Kapaciteten ökade omkring 8 procent, och punktligheten låg på lite under 70 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.