Annons
Nyheter

15-åringen dömd till ungdomsvård

Den 15-årige pojke som åtalats för mordet på Dalbo torg i september dömdes på torsdagen till sluten ungdomsvård i ett år och två månader. Dvd-inspelningen där hans bror tar på sig skulden anser Växjö tingsrätt utan värde.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2006

I sin dom slår Växjö tingsrätt fast att det är 15-åringen som utdelat det dödande knivhugget i 39-åringens bröst.

Den bild som vittnesuppgifterna sammantaget ger stämmer överens med rättsläkarens bedömning av varifrån knivhugget utdelades.

Annons

Nya bevis

Rättegången mot 15-åringen har tagits om, då nya bevis har framlagts. De nya uppgifterna har handlat om 15-åringens ålder, att han inte har fyllt 15 och därför inte är straffmyndig. En dvd-inspelning där 15-åringens bror tar på sig skulden har också lagts fram som bevis. Inget av detta har beaktats i domen.

Brodern är försvunnen och hans inspelade berättelse anses inte trovärdig. Bland annat stämmer inte sårets utseende med det händelseförlopp som brodern anger.

Kerstin Haggren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons