Annons
Nyheter

16-åring begärs häktad för medhjälp till mord

En av de två personer som har suttit anhållna misstänkta för medhjälp till mordet på en man i 20-årsåldern i Vällingby i västra Stockholm på nyårsafton begärs häktad, meddelar Åklagarmyndigheten.
Brott • Publicerad 5 januari 2023
Blommor på den plats där en man i 20-årsåldern sköts ihjäl på nyårsafton i Vällingby. Arkivbild.
Blommor på den plats där en man i 20-årsåldern sköts ihjäl på nyårsafton i Vällingby. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Personen som begärs häktad är en 16-årig pojke. Han var anhållen på sannolika skäl.

Den andra personen som satt anhållen har släppts på fri fot, men misstanken om medhjälp till mord kvarstår. Den personen satt anhållen på den lägre misstankegraden skälig misstanke.

Annons

"Utredningen fortsätter med vidare förhör, insamling av bevismaterial och kartläggning av de inblandade", säger kammaråklagare Liselotte Nilsson i pressmeddelandet.

Häktningsförhandlingen ska hållas på fredag.

Det var på nyårsaftonskvällen som tre unga män hittades skjutna utanför McDonalds i Vällingby centrum. En man, i 20-årsåldern, avled senare på sjukhus.

Skjutningen var en del i en våldsvåg som spred sig över Stockholmsområdet runt helgerna. Skjutningar och sprängningar inträffade i bland annat Rinkeby, Enskededalen, Farsta, Jordbro och det till Vällingby närliggande Grimsta.

Rättad: I en tidigare version fanns fel uppgift om vilken dag häktningsförhandlingen ska hållas.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons