Annons
Nyheter

16-åring anhållen för mordförsök i Vellinge

Brott • Publicerad 15 november 2020
Tonåringen som misstänks för mordförsök på en jämnårig pojke i Vellinge kommun är nu anhållen. Arkivbild.
Tonåringen som misstänks för mordförsök på en jämnårig pojke i Vellinge kommun är nu anhållen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 16-årige pojke som på lördagseftermiddagen greps misstänkt för mordförsök på en jämnårig pojke i Vellinge kommun har nu anhållits av jouråklagare.

– Det råder förundersökningssekretess så jag kan inte säga något mer än att en person är anhållen, säger Helena Ekstrand vid Åklagarmyndighetens pressjour.

Annons

Polis kallades till Höllvikens centrum vid 22.30-tiden på fredagen då en skadad 16-årig pojke hade hittats utomhus. Han ska ha haft stick- eller skärskador och fördes till sjukhus med ambulans.

– Han opererades för sina bukskador under natten till lördagen. På lördagsmorgonen var hans tillstånd stabilt. Jag har inte fått någon ny information om hans tillstånd sedan dess, säger Jessica Schale vid Region Skånes pressjour.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons