Annons
Nyheter

21-åring dömd för knytnävsslag mot polis

Det blev ett långt fängelsestraff för 21-åringen som under polisförhör slog två knytnävsslag i ansiktet på förhörsledaren. Växjö tingsrätt fäller mannen för våld mot tjänsteman samt narkotikabrott. Straffet blir 14 månaders fängelse.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2006

Den dömde skall dessutom betala 5 400 kronor i skadestånd till polismannen. Slagen mot polisen inträffade i slutet av september, då 21-åringen förhördes under utredningen av mordet på Dalbo i Växjö. 21-åringen var inte själv misstänkt för brott, men uppträdde enligt polismannen nonchalant.

Under rättegången berättade polisen att han vid förhöret gick fram till 21-åringen och förklarade att det var allvar. En person hade ju blivit mördad.

Annons

Förhörsledaren beslutade om en paus i förhöret för att få 21-åringen mer samarbetsvillig. Men plötsligt och utan förvarning slog han två slag mot polisens ansikte.

Ytterligare en polis I rummet fanns ytterligare en polis som förhörsvittne och han kom snabbt till undsättning.

21-åringen medgav inför tingsrätten att han utdelat slagen, men tillade att han blev provocerad.

Tingsrätten tror dock inte alls på påståendet om provokation och lämnar det "utan avseende".

Förutom våld mot tjänsteman döms 21-åringen för att innehaft nio gram heroin. Merparten sålde han vidare vid omkring 35 tillfällen. Dessutom köpte mannen i våras 100 gram cannabis. Mannen är tidigare dömd vid tre tillfällen och frivårdens påföljdsförslag var skyddstillsyn. Men en enhällig tingsrätt fastslår att det måste bli fängelse med hänsyn till brotten, bland annat det kraftiga våldet mot polismannen.

Med hänsyn till risken för fortsatt brottslighet skall den dömde, som suttit häktad sedan i mitten av maj, stanna kvar i häkte.

Daniel Johansson

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons