GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

34 nya dödsfall med covid-19

Coronaviruset • Publicerad 22 juni 2021
Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19. Arkivbild
Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19. Arkivbild
Foto: Mikael Fritzon/TT

Ytterligare 34 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har nu totalt 14 608 smittade personer avlidit i Sverige.

Hittills har 1 088 014 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Samtidigt fortsätter vaccineringarna mot covid-19. Fram till nu har 4 419 991 personer fått minst en dos, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 54 procent av den vuxna befolkningen.

Av dessa har 2 603 462 fått två doser, motsvarande 31,8 procent.

Uppdateringarna av antalet smittade och avlidna med covid-19 har varit pausad tidigare under månaden på grund av ett it-avbrott, uppger Folkhälsomyndigheten. Nu är rapporteringen igång igen men det finns en viss eftersläpning i statistiken.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer