Annons
Nyheter

40 jobb i Kosta outlet

För att täcka sommarens behov ska 40 sommarvikarier anställas på Kostas outletbutik. Modeföretaget RNB vill skapa ett nytt Ullared fast med märkeskläder.
Nyheter • Publicerad 30 juni 2006
Camilla Arkhag jobbar för RNB i Stockholm men bor i Växjö. Det är hon som anställer folk till den nya outletbutiken för kläder i Kosta. - De anställda ska leva efter mottot att man löser mycket med ett leende på läpparna.Foto: Maria Nilsson
Camilla Arkhag jobbar för RNB i Stockholm men bor i Växjö. Det är hon som anställer folk till den nya outletbutiken för kläder i Kosta. - De anställda ska leva efter mottot att man löser mycket med ett leende på läpparna.Foto: Maria NilssonFoto: 

- Det ska bli ett utflyktsmål, säger Camilla Arkhag från RNB (Retail and Brands).

Under två dagar i Lessebo intervjuar hon 30 personer som har sökt sommarvikariat på den drygt 5 000 kvadratmeter stora outletbutik som byggs i Kosta.

Annons

- Jag söker först och främst människor som har social kompetens och förmågan att ge service, förklarar Camilla.

Från Växjö och Nybro Annars vill hon se en blandning av människor som jobbar i butiken, båda åldersmässigt och i utbildningsnivå. Det är människor från hela kommunen som sökt jobb, men även från Växjö och Nybro.

- Allra flest ansökningar har jag fått från Hovmantorp, berättar Camilla.

Till de 40 tjänsterna har det kommit in hundratals ansökningar.

- På tre dagar kom det in minst 300 ansökningar och det droppar fortfarande in en del.

Camilla har även haft anställningsintervujer i Växjö och när hon är klar i Lessebo har mellan 60 och 70 personer intervjuats. Från dem ska hon alltså välja ut 40.

Outletbutiken är byggd i två plan och på den övre ska RNBs egna butiker så som SOLO och Polan & Pyret finnas. På undre plan kommer bland annat JC hysas in. Det är nu 14 fast anställda i butiken, inklusive Camilla själv och en chef till. Av de 40 som får sommarvikariat kommer en del erbjudas fortsatt extraarbete och deltidsjobb i höst.

Till outletbutiken kommer kläder som ligger kvar i affärerna i storstäderna. Camilla förklarar att det kommer fyra leveranser av kläder per år till butikerna. När en ny leverans kommer så är det alltid en del kläder kvar från den förra.

- Man kanske har köpt in massor av linnen och så blir det kallt väder så ingen köper dem.

Det är alltså förra leveransens kläder som kommer till Kosta, kläder som legat ute i butiken i ungefär två månader. Camilla vill understryka att det inte är andrasortering.

Annons

- Det är märkeskläder av samma kvalitét som i butikerna i Stockholm.

Outletpremiär i skogen RNB har redan en del outletbutiker i landet men alla ligger i storstadsregioner.

- Det här är den första outletbutiken ute i skogen, ler Camilla.

Därför är hyran inte så dyr för Kostas outletbutik och priserna på kläderna kan sänkas mer. På originalpriset kommer 40 till 60 procent att dras av när kläderna hamnar i Kostas outletbutik.

- Meningen är man ska kunna var några kompisar som tar en bil och åker i väg en dag för att shoppa, äta och ha trevligt. Allt finns ju i Kosta nu, konstaterar Camilla.

Hon vill inte lova ett exakt datum men säger att outletbutiken ska öppna i juli i alla fall.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons