Annons
Nyheter

54-åring hotade kommunalråd via telefon

En 54-årig man, boende i Växjö, åtalas för att ha hotat kommunalrådet Bo Frank (m). Mannen misstänks ha ringt till kommunalrådet och sagt att "jag skall nog få tag på dig, jag vet precis var du bor, du skall få din jävel".
Brottsrubriceringen är hot mot tjänsteman.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2006

Bo Frank ville under måndagen inte kommentera händelsen som inträffade tidigare i år. Enligt uppgifter i polisutredningen hade 54-åringen den aktuella dagen skrikit könsord till personalen i kommunhusets reception.

Mannen hade även frågat efter Frank eller socialnämndens ordförande. En annan politiker kom till receptionen och lyckades få ut 54-åringen.

Annons

Tio minuter senare ringde det på Bo Franks telefon och han är helt säker på att det var den nu åtalade 54-åringen som ringde. Det var då hoten uttalades av mannen som kommunalrådet träffat flera gånger tidigare i arbetet som politiker.

I polisförhöret förnekade 54-åringen att han hotat kommunalrådet även om telefonsamtalet bekräftades. Mannen berättade också att anledningen till besöket på kommunhuset var att han ville ha några offentliga handlingar. 54-åringens version av händelsen är att han ville klargöra att han hade samma rättigheter som alla andra att få ut handlingar.

Under förhöret medgav den misstänkte att han vid tillfället var upprörd. Mannen bekräftade även att han skickat två SMS till Bo Frank men budskapet i dessa meddelanden ingår inte i åtalet.

När den kommande rättegången i Växjö tingsrätt skall hållas är inte bestämt.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons