Annons
Nyheter

Utredning om flickmord i Nacka läggs ned

Åklagare har beslutat att lägga ned förundersökningen i ett ärende om misstänkt mord på en 14-årig flicka som hittades avliden i Nacka i maj.
Tre personer som varit misstänkta för mord har försatts på fri fot.
Brott • Publicerad 3 juni 2022
De tre personerna har försatts på fri fot eftersom de inte längre är misstänkta för brott. Arkivbild.
De tre personerna har försatts på fri fot eftersom de inte längre är misstänkta för brott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kammaråklagare Johanna Levin beslutade på fredagen att de tre tidigare frihetsberövade personerna ska försättas på fri fot, och att alla misstankar mot dem ska skrivas av.

Levin förklarar i ett pressmeddelande att det har genomförts en rättsmedicinsk undersökning samt hållits flera förhör i samband med utredningen.

Annons

"Resultaten från den rättsmedicinska undersökningen av den avlidna, tillsammans med vad som i övrigt framkommit i utredningen, visar att det inte längre finns anledning att anta att något brott begåtts", säger Levin.

I mitten av maj hittades den 14-åriga flickan död i en lägenhet i Nacka utanför Stockholm. Polisen trodde inledningsvis att hon tagit sitt liv, men inledde senare en förundersökning om mord. Tre personer som var bosatta på samma adress greps och häktades senare på sannolika skäl misstänkta för mord, det vill säga den högre misstankegraden.

Åklagaren vill av sekretesskäl inte uttala sig om vad som framkommit i den rättsmedicinska utredningen om dödsorsaken. Hon vill inte heller låta sig intervjuas förrän på tisdag förmiddag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons