Annons
Nyheter

Aktion mot katalysatorstölder – fyra anhållna

Brott • Publicerad 3 mars 2022
Katalysatorer, som har till uppgift att rena avgaser från bensindrivna bilar, har blivit begärliga stöldobjekt på grund av att de innehåller värdefulla ädelmetaller. Arkivbild.
Katalysatorer, som har till uppgift att rena avgaser från bensindrivna bilar, har blivit begärliga stöldobjekt på grund av att de innehåller värdefulla ädelmetaller. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Fyra personer har anhållits efter en samlad aktion mot stölder av katalysatorer i Malmö. Totalt 13 skrothandlarföretag kontrollerades under onsdagen och samtidigt genomsöktes fordon på väg ut ur Sverige vid Öresundsbron med särskilt fokus på katalysatorer.

I en bostad med koppling till de fyra anhållna hittades bland annat kontanter, misstänkt stulna katalysatorer och annat gods till ett stort värde, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

De anhållna, två kvinnor och två män, är misstänkta för grovt penningtvättsbrott och häleri.

Vid onsdagens insats medverkade även personal från Skatteverket, Arbetsmiljöverket, kronofogden, länsstyrelsen och miljöförvaltningen, skriver Skånska Dagbladet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons