Annons
Nyheter

Äldre kvinna lurad av telefonbedragare

En äldre kvinna i Strömsnäsbruk ska ha blivit lurad och bestulen på söndagskvällen.
Polisen känner igen tillvägagångssättet.
Strömsnäsbruk • Publicerad 4 november 2019
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.Foto: Isabell Höjman/TT

Det var vid 19-tiden på söndagskvällen som kvinnan fick telefonsamtal.

– Det har förekommit lite på sistone. Man ringer upp äldre personer och utger sig för att vara, i det här fallet, polis och säger att det pågår brottslighet med ens konton och så vidare, säger Mattias Svensson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Annons

Personerna luras att samla ihop bland annat kontokort och smycken, lägga i en påse och lämna den till en person som kommer och hämtar påsen under förevändning att skydda den drabbade från att bli av med saker.

– I det här fallet har man lyckats. Det är dels kontanter från kontot och dels smycken värda kanske 20 000 till 30 000, säger Svensson.

Brottsrubriceringen är bedrägeri.

Han beskriver problemet som nationellt.

– Jag vet att vi hade liknande samtal i Växjö för någon månad sedan. Då ringde man under en eftermiddag och kväll till en rad människor. Vi försöker pumpa ut information om det här, men de framstår väl som övertygande, säger Mattias Svensson.

På måndagsmorgonen är ingen person misstänkt för söndagskvällens brott.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons