Annons
Nyheter

Äldre lurades på pengar av falsk ”pojkvän”

En äldre man i Ljungby kommun har anmält att han lurats på 11 000 kronor av en person som utgav sig för att vara barnbarnets pojkvän. Polisen vill gärna komma i kontakt med eventuella vittnen.
Ljungby • Publicerad 5 december 2019
Foto: Anders Wiklund/TT

Enligt polisen ska mannen ha fått ett telefonsamtal under onsdagen från en person som utgav sig för att vara en pojkvän till ett barnbarn. Personen på andra sidan luren ska ha bett om att få låna pengar och utlovat att summan skulle betalas tillbaka senare under dagen.

Därefter ska den begärda summan lämnats över till en person, som uppringaren beskrev som en kompis till pojkvännen. Totalt handlade det om 11 000 kronor.

Här saknas innehåll

Annons

Mannen fick inte tillbaka summan och händelsen har nu anmälts till polisen.

– Vi har haft ganska många åldringsbrott i Ljungby den senaste tiden och det är samma modus på allihop, säger Henrik Johansson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Växjö.

I nuläget har polisen ingen misstänkt för onsdagens händelse och man vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser vid Ulvabäcksgatan i Ljungby runt 12-tiden.

– Är det någon som sett något är vi tacksamma om man hör av sig till oss, säger Johansson.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons