Annons
Nyheter

Äldre man dömd för grova övergrepp mot flicka

Brott • Publicerad 7 april 2023
Ångermanlands tingsrätt dömer en man i 70-årsåldern för flera sexövergrepp mot en flicka. Arkivbild.
Ångermanlands tingsrätt dömer en man i 70-årsåldern för flera sexövergrepp mot en flicka. Arkivbild.Foto: Mats Andersson/TT

En man i 70-årsåldern i Härnösand har fällts för flera grova sexualbrott mot en närstående liten flicka. Han döms till sex års fängelse, rapporterar lokala medier.

Övergreppen pågick under två år och avslöjades när flickan berättade för en kompis att mannen hade tagit bilder på hennes "snippa".

Annons

Mannen har medgivit att han fotograferat flickan, men enligt honom har det inte varit någon sexuell posering. Om anklagelserna gällande grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande säger han sig inte ha några minnesbilder.

Mannen döms nu för grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn, barnpornografibrott och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Förutom fängelsestraffet ska mannen betala 500 000 kronor i skadestånd till flickan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons